Програма вивчення навчальної дисципліни «Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності» складена відповідно до стандарту підготовки студентів ступеня «Магістр» в галузі знань 07 Управління та адміністрування спеціальності 073Менеджмент.

Предметом вивчення дисципліни  є складна сукупність управлінських відносин, що виникають у сфері зовнішньоекономічної діяльності у зв'язку з плануванням, організацією, керівництвом і контролем виконання конкретних міжнародних ділових операцій на різноманітних рівнях управління бізнесом, головним чином на підприємствах. Він включає також управлінську діяльність не тільки українських підприємств на зовнішніх ринках, а й іноземних фірм в Україні, різноманітні види діяльності на рівні підприємств, регіонів, міністерств і відомств.

Мета курсу: формування комплексу спеціальних знань і практичних навичок щодо прийняття і виконання управлінських рішень у сфері ЗЕД;  показати необхідність використання цих досягнень у всіх сферах діяльності організації незалежно від її галузевої належності,  розміру та структури.

Завдання курсу:  сформувати знання про системну організацію процесів управління зовнішньоекономічною діяльністю на підприємстві,  що відповідає вимогам міжнародних стандартів; вивчення системи управлінських відносин щодо планування, організації, обліку та контролю за зовнішньоекономічною діяльністю.